Ballonvaart informatie

Bekijk hier wat je kan verwachten van een ballonvaart.

“Een ervaring om nooit meer te vergeten”

Een ballonvaart maken met een heteluchtballon is een bijzondere ervaring die je zeker een keer gedaan moet hebben. Schiphorst Ballonvaarten is gespecialiseerd in privé ballonvaarten en hierbij staan uw wensen voorop. Speciaal voor de privé ballonvaart hebben wij het VIP arrangement ontwikkeld. Tijdens een ballonvaart met VIP arrangement ontvangt u hapjes en drankjes aangepast aan uw wensen. Een ballonvaart is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Ochtendvaart

Schiphorst Ballonvaarten biedt een prachtige kans om een ochtendvaart mee te maken. Een ochtendvaart begint op het opstijgveld ongeveer een half uur voor zonsopgang. Dit is mogelijk op een paar verschillende locaties. In verband met de rust van eventueel bewoners wonend om het startveld wordt de locatie met u besproken.

Avondvaart

Een ballonvaart in de avond begint op het opstijgveld ongeveer 2,5 uur voor zonsondergang. Tijdens de ballonvaart zal de brander een aangename warmte afgeven en kunt u genieten van de rust die een ballonvaart met zich mee brengt. Een avondvaart begint in de zomer rond 19 uur. 

De juiste kleding…

Een ballonvaart maken is een waar avontuur, je weet immers niet waar je terecht gaat komen. Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden is het handig rekening te houden met je kleding en schoenen. Het zou maar zo kunnen dat je in een weiland terecht komt, waarbij het wel zo prettig is om goede stevige schoenen aan te hebben. Wij adviseren wandelschoenen, een luchtige lange broek en een lekker vest. Deze kan je uit doen in de heteluchtballon en weer aan doen na de landing. Hierdoor ben je optimaal voorbereid. 

Hoogtevrees!?

Een heteluchtballon beweegt vrij door de lucht en gebruikt verschillende luchtlagen om een fijne richting te krijgen. Hiervoor gaat de heteluchtballon omhoog of juist omlaag. Sommigen krijgen al kriebels in hun buik van het idee hoog in de lucht te hangen. Toch heb je gelukkig geen last van hoogtevrees tijdens een ballonvaart. Dit komt omdat je geen contact hebt met de grond. De eerste 5 minuten zijn voor iedereen die voor het eerst een ballonvaart maakt altijd even spannend, maar daarna went het al snel. 

Opstijglocateis

De opstijglocatie wordt met u bepaald in overleg. Opstijglocaties zijn door het hele land mogelijk. Naast onze eigen opstijglocaties is het altijd mogelijk om contact op te nemen met gemeenten voor een éénmalige opstijgvergunning. Opstijgen kan vanaf een weiland of een gemeenteveld. Samen met u gaan we kijken naar de mogelijkheden en zo nodig regelen wij de opstijgvergunning voor uw gewenste locatie.