Ballonvaart informatie

Bekijk hier wat je kan verwachten van een ballonvaart.

Een ervaring om nooit te vergeten!

Een ballonvaart maken met een heteluchtballon is een bijzondere ervaring die je zeker een keer gedaan moet hebben. Schiphorst Ballonvaarten is gespecialiseerd in privé ballonvaarten en daarbij staan uw wensen voorop. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk. Afhankelijk van het aantal personen wordt er een kleine, middel of grote ballon ingezet. Daarnaast kunt u ballonvaren in de ochtend of in de avond. 

 

Ochtendvaart

Schiphorst Ballonvaarten biedt een prachtige kans op een ochtendvaart mee te maken. Een ochtendvaart begint op het opstijgveld ongeveer een half uur voor zonsopgang. Dit is mogelijk op verschillende locaties. In verband met de rust van eventuele bewoners wonend rond een startveld wordt de locatie met u besproken. 

Avondvaart 

Een ballonvaart in de avond begint op het opstijgveld ongeveer 2,5 uur voor zonsondergang. Tijdens de ballonvaart zal de brander een aangename warmte afgeven en kunt u genieten van de rust die een vaart met zich mee brengt. Een avondvaart begint in de zomer rond 19 uur. Dit kan aan het begin en eind van van de zomer iets afwijken. 

 

Uitzicht luchtballon
Personen in ballon

De juiste kleding

Een ballonvaart maken is een waar avontuur. Je weet immers niet waar je terecht gaat komen. Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden is het handig om rekening te houden met je kleding en schoenen. Het zou maar zo kunnen dat je in een weiland terecht komt of een stuk braakliggend land. 

Wij adviseren wandelschoenen (of stevige schoenen), een luchtige lange broek en een warm vest. Een jas is vaak niet nodig (dit is afhankelijk van de buiten temperatuur). De temperatuur in de mand, hoog in de lucht, is vergelijkbaar met de temperatuur op de grond. Na de landing gaat de zon onder en wordt het vaak wat koeler. Een warm vest is dan vaak handig. Op deze manier ben je uitstekend voorbereid op jouw ballonvaart. 

 

Hoogtevrees

Een heteluchtballon beweegt vrij door de lucht en gebruikt verschillende luchtlagen om een fijne richtig te krijgen. Hiervoor gaat de heteluchtballon omhoog of juist omlaag. Sommigen krijgen al de kriebels in hun buik bij het idee hoog in de lucht te hangen.

Toch heb je gelukkig geen last van hoogtevrees tijdens de ballonvaart. Dit komt doordat je geen contact maakt met de grond en je je los beweegt door de lucht. Is de ballonvaart dan helemaal zonder spanning? Vaak zijn de eerst 5 minuten even spannend. Dat geldt voor veel mensen. Maar de hoogte wendt snel en daarmee gaat de spanning ook weg en kunt u genieten van een ontspannen ballonvaart.

Heteluchtballon PH-JPH

Opstijglocaties

De opstijglocatie wordt samen met u bepaald. Opstijglocaties zijn door het hele land mogelijk. Naast onze eigen opstijglocaties, is het ook mogelijk om contact met een gemeente op te nemen voor een éénmalige opstijgvergunning. Opstijgen kan vanaf een weiland of gemeenteveld. Samen met u gaan we kijken naar de mogelijkheden bij u in de buurt.