FAQ

Bekijk hier wat je kan verwachten van een ballonvaart.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan je ballonvaren?

Ballonvaren kan eigenlijk het hele jaar door. Maar de meeste passagiers kiezen voor de warmere maanden. Het hoogseizoen loopt vanaf april tot en met oktober. Mocht je buiten het hoogseizoen een ballonvaart willen maken, dan kan dat dus ook. 

Ballonvaren kan alleen maar 2 uur voor zonsondergang en 2 uur na zonsopgang. Dus je kan kiezen uit een ochtendvaart en een avondvaart. Het meest gekozen is een avondvaart. 

Wat voor kleding is handig tijdens de ballonvaart?

Het is aan te raden om stevige schoenen te dragen. Het is in de lucht even warm als op de grond. Een extra dikke jas is dus niet nodig. Wel is het handig om een vest mee te nemen. Na de ballonvaart gaat de zon langzaam onder en kan het wat koeler worden. 

Wanneer is het weer geschikt om te varen?

Om een veilige ballonvaart te maken mag het niet te hard waaien en mag er geen regen zijn op het moment dat de ballonvaart plaats vindt. Wij hebben dagelijks contact met de KNMI over de weersvoorspellingen. Op basis van het advies van de KNMI wordt de beslissing genomen. 

Mijn ballonvaart is gecanceld vanwege het weer? Wat nu?

Niks aan de hand. Na het cancellen van de ballonvaart is je ticket weer een jaar geldig. Je hebt nu dus weer een jaar de tijd om een nieuwe ballonvaart te plannen.

Ik wil een ballonvaart cadeau geven? Kan dat?

Een ballonvaart is een heel leuk cadeau om te krijgen. Dit kan eenvoudig bij ons via een cadeaubon. Dit is een ticket in een mooi jasje gestoken, zodat jij hem cadeau kan geven. Als je weet welk arrangement je cadeau wil geven, ga je naar ticket bestellen. Hierbij kan je bij het bestellen aangeven of het een e-ticket of een cadeaubon moet zijn. 

Hoe lang is een ballonvaartticket geldig?

Schiphorst Ballonvaarten verkoopt voor een ballonvaart een ticket. Dit ticket geeft een het recht om een ballonvaart te maken. Op het ticket staat voor hoeveel mensen het ticket geld en welk arrangement (VIP) eraan gekoppeld is. Een ticket is altijd standaard 1 jaar geldig. Als u uw ticket gebruikt om een datum te reserveren en de ballonvaart gaat niet door i.v.m. het weer, dan wordt uw ticket automatisch 1 jaar verlengd. 

Als u minimaal 1x per jaar een datum reserveert, blijft uw ticket dus onbeperkt geldig.