Ga mee op avontuur

Er even tussenuit? Maak dan eens een ballonvaart bij Schiphorst Ballonvaarten en beleef een ontspannen en avontuurlijke ervaring. Het gevoel van ultieme vrijheid, hoog in de lucht, zult u niet snel vergeten. Ook mensen met hoogtevrees kunnen gewoon een ballonvaart maken. Omdat de ballon geen contact maakt met de aarde is het ‘gevoel’ van hoogtevrees verdwenen.


Ochtendvaart

Schiphorst Ballonvaarten biedt een prachtige kans om een ochtendvaart mee te maken. Een ochtendvaart begint op het opstijgveld ongeveer een half uur voor zonsopgang. Dit is mogelijk op een paar verschillende locaties. In verband met de rust van eventueel bewoners wonend om het startveld wordt de locatie met u besproken.


Avondvaart

Een ballonvaart in de avond begint op het opstijgveld ongeveer 2,5 uur voor zonsondergang. Tijdens de ballonvaart zal de brander een aangename warmte afgeven en kunt u genieten van de rust die een ballonvaart met zich mee brengt. Een avondvaart begint in de zomer rond 19 uur. 


Hoogtevrees!?

Een heteluchtballon beweegt vrij door de lucht en gebruikt verschillende luchtlagen om een fijne richting te krijgen. Hiervoor gaat de heteluchtballon omhoog of juist omlaag. Sommigen krijgen al kriebels in hun buik van het idee hoog in de lucht te hangen. Toch heb je gelukkig geen last van hoogtevrees tijdens een ballonvaart. Dit komt omdat je geen contact hebt met de grond. De eerste 5 minuten zijn voor iedereen die voor het eerst een ballonvaart maakt altijd even spannend, maar daarna went het al snel. 


De juiste kleding…

Een ballonvaart maken is een waar avontuur, je weet immers niet waar je terecht gaat komen. Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden is het handig rekening te houden met je kleding en schoenen. Het zou maar zo kunnen dat je in een weiland terecht komt, waarbij het wel zo prettig is om goede stevige schoenen aan te hebben. Wij adviseren wandelschoenen, een luchtige lange broek en een lekker vest. Deze kan je uit doen in de heteluchtballon en weer aan doen na de landing. Hierdoor ben je optimaal voorbereid.